Landelijk thema: Betekenisvol meedoen -- de week van de psychiatrie 2021 -- 22 tot en met 28 maart 2021

Klik op een van de buttons voor het programma

Woensdag 24 Maart

Lezing van Merlijn Kamerling en een nagesprek met Merlijn en andere deskundigen

Heel Nederland was ontzet en treurde over de dood van Antonie kamerling, maar Merlijn Kamerling kon jarenlang niet praten over zijn vaders zelfgekozen dood. Totdat hij ontdekte dat het wegstoppen van verdriet hem niets bracht. ,,Hoe zwaar ook: probeer je gevoel te delen.’’ Merlijn heeft een boek geschreven Nu ik je zie waarin hij de zoektocht naar zijn vader en zichtzelf beschrijft. Merlijn hoopt dat hij mensen met soortgelijke ervaringen kan helpen door zijn verhaal te delen. Voor de week van de psychiatrie vertelt Merlijn Kamerling zijn verhaal en hoe zijn leven weer zin heeft gekregen. De geestelijke verzorgers van GGZ Delfland geven een inleiding op het verhaal van Merlijn en na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

Tijd: 13.30 tot 15.30 uur

Klik hier om deel te nemen

Passcode: 295806

De panelleden

Mijn Naam is Sandra. Ik werk als ervaringsdeskundige bij GGZ Delfland
Ik ben na een periode van 20 jaar verslaving en als draaideur cliënt binnen de GGZ uiteindelijk helemaal clean en nuchter geworden. Ik zet nu mijn ervaring in om anderen te helpen.

Ik wil mij graag aan u voorstellen; mijn naam is Margreet Onderwater. Ben na mijn studie Theologie sinds 1 februari 2019 werkzaam als geestelijk verzorger binnen de GGZ . Voor je eigen herstel is het belangrijk een betekenisvolle plek te kunnen geven aan je psychiatrische aandoening en weer (nieuwe) levensmogelijkheden en toekomstdromen te vinden. Als geestelijke verzorger draag ik geen oplossingen aan, maar biedt je handvatten om met jezelf aan de slag te gaan.  Zingeving kost veel tijd, inspanning en geduld. Het is dan fijn als je in dit proces ondersteund wordt.

Graag stel ik mezelf aan u voor. Mijn naam is Christof Abspoel. Ik ben psycholoog en filosoof. Momenteel werk ik in de geestelijke gezondheidszorg en volg ik een opleiding tot psychotherapeut. Eerder werkte ik bij 113 Suïcidepreventie, eerst als vrijwilliger in de hulplijn, later als trainer en online therapeut.

Ga voor informatie over 113 zelfmoord preventie naar de Infotheek pagina


Muziekquiz

Locatie: Zoom — Klik hier voor Zoom instructies

Klik hier om deel te nemen

Meeting ID: 941 9950 2368

Passcode: 775851

Tijd: 16.00 tot 17.00 uur

Geen gewone quiz, maar een echte muziek quiz! Vragen en luisterfragmenten van de leukste liedjes en verschillende muziek stijlen van toen en nu. Op woensdagmiddag kun je meedoen aan deze muziekquiz, die niet alleen gezellig is, maar waar je ook nog een leuke prijs kunt winnen. Er mogen veel deelnemers meedoen aan de online muziekquiz, maar maximaal 100.